Min / Max uitleg

Min / Max

Sherpa werkt met een aantal criteria om te bepalen of een item in het besteladvies dient te worden opgenomen. Dit is afhankelijk van de instelling bij het item.
Indien Use Order Purchase Advice tool for this item van het item is aangevinkt wordt het item meegenomen in het Min/Max besteladvies.

Het Order Advice op basis van min/max is gebaseerd op de volgende voorwaarde:
- De Minimum stock en de maximum stock waarden van het Item zijn beiden ingevuld.
- Als de som van 'de aanwezige voorraad - gereserveerd items + verwachte ontvangsten' kleiner is dan het Item minimum, wordt deze getoond in het Min/Max purchase overzicht
Voor het te bestellen aantal wordt er rekening gehouden met de Manufacturers box quantity (indien bekend) en de Order quantity bandwith.

2 t/m 5 aangevinkt= om te bepalen wat er moet worden meegerekend in de Qty waiting to receive dat je mee wilt laten wegen in het advies. Dit was voorheen standaard aangevinkt.

1. Wanneer deze is aangevinkt zal hij items waiting to receive die groter of gelijk zijn dan de items to order laten zien in het overzicht
  2. Dit vinkje zorgt er voor dat items die voor vandaag verwacht worden niet worden opgenomen het overzicht
  3. Wanneer dit vinkje is aangevinkt zullen items die voor vandaag ontvangen moesten zijn niet opgenomen worden in het overzicht.
  4. Als dit vinkje is aangevinkt zullen items die na vandaag geleverd worden niet in het overzicht verschijnen
  5. Wanneer dit vinkje aan staat zullen items die een unknown verwachtte leverdatum hebben niet verschijnen
  6. Het Warehouse waar in gewerkt wordt is hier default aangevinkt. Wanneer er meerdere gewild zijn in de min / max kan dit ook aangevinkt worden bijvoorbeeld de Second warehouse
  7. Laat dit aangevinkt staan als u wilt laten afronden op ‘omdozen’, Een ‘omdoos’ is vaak de standaard verpakkingseenheid van een leverancier. Als u dit niet wilt, zet het vinkje dan uit
  8. Wanneer dit vinkje is aangevinkt zal de items status genegeerd worden. Dit houd in Active, End of sale, End of Life of Passive