DKIM instellen

Gebruik DKIM om uitgaande e-mail vanuit Sherpa te valideren, die wordt verstuurd vanaf uw specifieke domein.

Let op dat je ook je SPF-records hebt ingesteld. Lees hier hoe je dat doet: https://support.sherpaan.nl/portal/nl/kb/articles/spf-records-instellen

DKIM is een e-mail authenticatie techniek die de ontvanger toestaat om te verifiëren of de e-mail echt verstuurd (en dus geautoriseerd) is door de eigenaar van het (DKIM)domein. En of deze in oorspronkelijke staat aankomt.

Voordelen van DKIM
  1. Verminderde kans op ‘spoofing’
  2. Verminderde kans op onderweg muteren van e-mail
  3. Betere e-mail reputatie

Wat moet ik doen om Sherpa de e-mails met DKIM te versleutelen?

Voor het mogelijk maken van het verzenden van Sherpa e-mails die versleuteld zijn met DKIM, dienen de volgende CNAME-records te worden toegevoegd aan het domein:

Naam
TTL
Type
Waarde
sherpa-A._domainkey
5 min
CNAME
_dkim-A.sherpaan.nl.
sherpa-B._domainkey
5 min
CNAME
_dkim-B.sherpaan.nl.
sherpa-C._domainkey
5 min
CNAME
_dkim-C.sherpaan.nl.
Neem bovenstaande exact zo over in je DNS records. En ook alle 3 zodat Sherpa in de toekomst kan switchen tussen deze.

Lees hier hoe je bij de verschillende hosting providers een CNAME kunt instellen:

Het verschilt per hosting provider hoe dit moet, maar het principe komt altijd op hetzelfde neer.