Opmaak van de factuur (invoice)

De opmaak van een factuur is naar eigen wens in te stellen in Sherpa. Ga daarvoor naar menuoptie Maintenance > Settings > Shops > Default > OrderPDF > Invoice.

Naar keuze kunt je een andere shop selecteren en voor die shop de opmaak van de factuur afzonderlijk instellen.

Achtergrond

Klik bij de Background op Select en zoek naar een afbeelding. Sherpa heeft vanwege performance een voorkeur voor PNG kleiner dan 1000 kB, maar andere formaten mogen ook.

De afbeelding wordt horizontaal en verticaal uitgerekt zodat hij de hele pagina (A4) vult.
 Bekijk een voorbeeld via Preview
De paginanummering is te laag gepositioneerd en de adresblokken kunnen wat mooier worden uitgelijnd.

Marges

Stel de marges zo in dat de tekst en de achtergrond elkaar niet hinderen. Alle getalswaarden zijn in mm.
 Voorbeeld via Preview
Alle getalswaarden zijn in mm.

Adressering

Stel de blokken van de adressering zo in dat de tekst en de achtergrond elkaar niet hinderen. De Spacing is de marge aan de binnenkant van de blokken.
 Voorbeeld via Preview
Alle getalswaarden zijn in mm.

De inhoud van de factuur - Header

Klik op het plus-teken voor Invoice om deze open te klappen.

De Header is de tekst tussen de adressering en de factuurregels.

Bekijk een voorbeeld via Preview

De inhoud van de factuur - Grid

De factuurregels vormen een Grid en je kunt zelf de velden selecteren die erin komen.

1. In het linkervak kun je velden selecteren of eruit halen met de horizontale pijlen.
  2. Met de verticale pijlen kun je volgorde aanpassen.
  3. Voor elke kolom geef je de procentuele breedte op.

Bekijk een voorbeeld via Preview

De inhoud van de factuur - Text

De labels voor elk veld kunnen hier worden aangepast.

Overige instellingen

Bij de invoice:
  1. Als je een handtekening hebt ingevoerd, dan kun je er hier voor kiezen om deze ook op de ProForma af te laten drukken.
  2. Als de facturatie staat op binnen x dagen betalen, dan wordt die regel standaard op de factuur afgedrukt in een tekstvak.
    Met optie kun je er voor kiezen om dat tekstvak weg te laten.

Bij de Grid:
  1. Laat een regel open boven het totaal tekstvak.
  2. Lijn het tekstvak de totalen links uit.