Overzicht rechten in Sherpa

Add electronic payment
Hiermee mag je bij een order zelf een elektronische betaling registreren.

AutoLogon
Hiermee kan je inloggen zonder inlognaam en wachtwoord mits e-mail onthouden is aangevinkt

BulkMail
Gebruiker mag mail versturen van uit selectie scherm

CanChangeOrderPaymentMethod
Gebruiker mag hiermee in het order scherm de betaalmethode wijzigen.

CanClaimMobileDevice
Hiermee kan je met jouw gebruikersnaam een mobile device koppelen. Letop het gaat hier om de versie Sherpa mobile (dus niet de Android of IOS app). Wordt alleen getoond als pluging SherpaMobile ook actief is.

CanUseSherpaInterfaceOutput
Met dit recht kan gebruiker opvragen:

-Order info (Interface)
     -Purchase info
     -RMA info (via WebMethod)

ChangeStock
Hiermee heeft een gebruiker toestemming om handmatig de voorraad wijzigen.

Clients
Hiermee kan een gebruiker ‘Clients’ klanten en ‘suppliers’ leveranciers beheren. Dit recht is nodig voor het kunnen:

-importeren klant/supplier gegevens
-Aanmaken nieuwe klant/supplier
-handmatige nieuwe order aanmaken voor een klant

CollectionAgency (voor incassobeheer)
Indien collectionagency plugin geïnstalleerd is (incassobeheer) geeft dit recht toegang tot menu optie ‘Payments/Collection Agency’

Default sale
Dit recht zorgt ervoor dat er wordt terug gevallen op een standaard instelling als er geen OrderProcessMethod is ingesteld voor  een computer profie. Als een gebruiker dit recht heeft dan krijgt hij DefaultOrderProcessMethod, dit geldt ook voor de OrderGroup

FinanceAdministrationReports

Indien gebruiker dit recht heeft dan heeft deze toegang tot de volgende reports:

-Sherpa app :

Financial stats

-WinClient:

Reports/Customers/Customer balance

Reports/Financial/Customer Balance By Date

Reports/Financial/Customer Balance By Day

Reports/Financial/Financial statement

Reports/Suppliers/Supplier balance

Reports/Orders/Invoices due per parcel type

Reports/Orders/Pieces per invoice

Reports/Orders/Processed

Reports/Orders/Order count returning & new customers

Reports/Financial/Receivables

Reports/Turnover/Turnover per brand

Reports/Turnover/Turnover per brand per shop

Reports/Turnover/Turnover per customer

Reports/Turnover/Daily

Reports/Turnover/Invoices

Reports/Turnover/Monthly

Reports/Turnover/Monthly VAT Turnover

Reports/Turnover/No vat turnover

Reports/Turnover/Weekly

Reports/BOL/PaymentReport ......

Import
Hiermee heeft een gebruiker toegang tot inport/export menu om via Excel te kunnen importeren.

-Items
     -Item custom fields
     -Item suppliers
     -Order status
     -Parcel labels
     -Stock
     -Suppliers
     -Warehouse locations
      -Clients

ItemGroups

Krijg je alleen te zien als plugin Itemgroup is geinstalleerd, dan geeft dit recht je toegang tot dit onderdeel.

Items
Hiermee mag een gebruiker een product beheren.

Eancode

Deze functie is er voor om gebruikers het recht te geven om eancodes toe te voegen of te verwijderen.

ManagementReports
Hiermee heeft een gebruiker toegang tot het menu reports. De volgende reports zijn daarmee beschikbaar:

FormCustomer / Orders / Item sales

Reports/Customers/Item sales

Reports/Customers/All customers

Reports/Customers/Deposit position

Reports/Items/Locations

Reports/Items/All items

Reports/Items/Assembly items

Reports/Items/Bad selling items

Reports/Items/Best selling/Assembly items

Reports/Items/Best selling/Stock items

Reports/Items/Best selling/Services

Reports/Items/Sales per month

Reports/Items/Stock/Changes

Reports/Items/Stock/Count

Reports/Items/Stock/In all warehouses

Reports/Items/Stock/Value

Reports/Items/Stock/Value by date

Reports/Orders/Processed

Reports/Financial/Receivables

Orders
Met dit recht heeft een gebruiker de volgende mogelijkheden met betrekking tot een order:

-FormItem / Dropship word beschikbaar

-FormOrder / Duplicate order word beschikbaar

-FormSupplier / tabPageDropshipRequests
Dit recht geeft gebruiker toegang tot tabblad: supplier > [naam supplier]  > drop shipment requests

-FormSupplier / groupBoxSettingsDropshipment
Dit recht geeft gebruiker toegang tot tabblad: supplier > [naam supplier]  > drop shipment > settings (3e alinea / blok Drop shipment.

Menu optie Info is beschikbaar:

Met het recht Clients en Orders heeft de gebruiker toegang tot Clients & Orders => New/&Sales order

FormOrders
HIermee mag de gebruiker het order overzicht openen.

FormDropshipRequests

RMA | Orders => FormTasks
Indien een gebruiker het recht ‘rma’heeft of ‘orders’ dan heeft gebruiker ook toegang tot ‘Tasks’

Menu optie Sale
Order selection => Change status

Indien gebruiker meerdere orders heeft geselecteerd mag de gebruiker in bulk deze orders van status wijzigen.

Order selection => Change Shipping Date

Indien gebruiker meerdere orders heeft geselecteerd mag de gebruiker in bulk deze orders van shipping date wijzigen.

Parcel
Met dit recht heeft gebruiker toegang tot overzicht/ geschiedenis van Parcels (Parcel history) en mag deze nieuwe parcels aanmaken.

Payments
Met dit recht heeft gebruiker toegang tot menu: Payments:

-other transactions
     -return payments
     -match payments manually
     -find payments
     -memorial registrations

en onder menu info

-Receivables invoices due
-Print info due letters

Pick on device
Hiermee mag een gebruiker orders picken met de Sherpa app

PickAllItemsAtOnce
Met dit recht is (in touch screen) button "Select all items" beschikbaar

Purchases
Geeft een gebruiker toegang tot het menu Purchase

RMA
Geeft een gebruiker toegant tot de RMA (retouren module) mits deze module is afgenomen

Sherpa manager
De Sherpa manager binnen de organisatie kan veel rechten en instellingen zelf beheren. De opties zijn teveel om hier een opsomming van weer te geven. Mocht je hier vragen over hebben neem dan contact met ons op.

ShowTasksOfUsersInGroups
Hiermee mag je binnen het onderdeel taken. Zowel eigen taken als taken van andere gebruikers in jouw groep zien.

Templates
Hiermee mag een gebruiker templates beheren onder het menu: ‘maintenance’ > ‘Templates’

TransferStock
Hiermee heeft een gebruiker het recht om voorraad te verplaatsen naar bijvoorbeeld een ander magazijn (module meerdere magazijnen) of andere locatie.

Warehouse zones & locations
Hiermee heeft een gebruiker de mogelijkheid om zones en locaties te beheren.