In Sherpa werken met bulk locaties en replenishment.

In Sherpa kun je bulk locaties aanmaken van waaruit je de pick locaties bevoorraad.

Instructies

Ervan uitgaande dat de pick locaties al zijn aangemaakt/bestaan.

1. New Location Type “Bulk” instellen.

1. Maak Bulk Location Type aan: <Open><Warehouse><Warehouse Location Types><New location>

2. New “Bulk” Location toevoegen.

1. Maak Bulk location aan: <Open><Warehouse><Warehouse Locations><New location>

3. Voorraad inboeken op of verplaatsen naar de bulk locaties.

1. Boek op de gebruikelijke manier nieuwe voorraad in maar nu naar bulk of verplaats bestaande voorraad naar de bulk locaties.
  2. Bulk locaties zijn niet zichtbaar in de picklists.

4. Replenishment aanzetten.

1. Allereerst moet de replenishment functie nog aan worden gezet. Hierna moet de omgeving herstart worden om de replenishment rechten aan gebruikers te kunnen geven.
    (Deze herstart vindt elke nacht van woensdag op donderdag plaats maar kan ook in opdracht, door Sherpaan op een ander tijdstip plaatsvinden.)

1. Na deze actie moet je gebruikers replenishment rechten geven om gebruik te kunnen maken van de bijbehorende functies in de Winclient en de mobiele devices.
             Hoe je dit in kunt stellen vind je hier: Users / Groups aanmaken en rechten toekennen (sherpaan.nl)

5. Replenishment instellen.

Standaard komen producten alleen in de replenishment lijst als er niet genoeg voorraad op de pick locaties ligt om een order te kunnen uitleveren.
Wanneer replenishment is geïnstalleerd krijg je een melding (in de app) wanneer een item niet meer op de pick locatie ligt en moet deze besteld gaan worden.
Dit noemen we Urgent Replenishment.

Het is beter om dat voor te zijn zodat orders sneller uitgeleverd kunnen worden.
Je kunt hiervoor gebruik maken van Planned Replenishment in Sherpa en dit kan op 2 manieren:
  1. Planned replenishment op item
  2. Planned replenishment op locatie

Planned replenishment op item instellen.

Er kan een [Minimum quantity] ingevuld worden bij een item of een locatie.
Door Minimum quantity in te vullen zorg je er voor dat er altijd voorraad aanwezig is van het item.

Voor Planned Replenishmen maak je gebruikt van de velden:
  1. [Minimum quantity]
    Als de voorraad op pick locaties lager is dan de [Minimum quantity] waarde, komt het item op de replenishment list.

2. [Maximum quantity]
    Als een item bij replenishment staat geeft de app
    een suggestie hoeveel er bijgevuld moet worden. Deze suggestie is afhankelijk van de ingevulde Maximum quantity.

3. [Replenishment quantity]
    In plaats van maximum quantity kan je ook Replenishment quantity invullen. Dit wordt dan
    altijd het gesuggereerde aantal om bij te vullen.

Planned replenishment op locatie instellen.