Items verkopen via dropshipments

Items verkopen via dropshipments

1. Instellingen bij item

Om een artikel te kunnen dropshippen is het van belang dat op item niveau het vinkje Drop ship this item aan staat. Dit is het kenmerk dat het item geschikt is voor dropshipment.



Vervolgens kun je aangeven door welke leveranciers (Item >Purchase) het artikel geleverd/gedropshipt kan worden.



2. Instellingen bij leverancier

Per leverancier (Supplier > Tabblad Settings) dient aangegeven te worden wat de methode is om de dropshipment berichten naar leverancier gestuurd worden. Standaard is dit via e-mail. Ook kan er per leverancier extra kosten (dropshipment kosten) ingesteld worden die mee worden genomen in de margeberekening van de order.



Met de instelling Dropship Request Feedback geef je aan dat er een terugkoppeling kan komen vanaf de Supplier naar Sherpa omtrent de order. Bij Average drop shipment costs per order vul je in wat de gemiddelde kosten zijn voor een order die via deze leverancier verloopt (dit in verband met de marge berekening).


3. Orders met items die gedropshipt moeten worden

Om een order te kunnen dropshippen geef je in de orderregel het Qty to dropship (uitleveren middels dropshipment) aan in plaats van het Qty to deliver (uitleveren uit eigen magazijn).



4. Dropshipment Templates

De e-mails die naar de leveranciers verstuurd worden, zijn in te stellen via de templates. Door de activatie van de dropshipment module komen hier een aantal extra templates bij.

Dit doe je via Maintenance -> Templates



De template Multiple shipment wordt gebruikt als een product door verschillende Suppliers wordt uitgeleverd.
In de basis module is er geen verdere communicatie met een leverancier, wel is het mogelijk om handmatig de dropshipment request bij te werken in de status om het overzicht te houden.


5. Backorder statussen

Created: Eerste status die een request krijgt door het systeem.

Sent Request: is doorgestuurd naar de leverancier.

Accepted Request: is geaccepteerd door de leverancier.

Refused Request: is geweigerd door de leverancier.

Partially processed: Gedeeltelijk geleverd door de leverancier.

Completed: Compleet geleverd door de leverancier.

Finished:Volledig afgerond.

In Sherpa kan worden ingesteld dat orders waar niets voor uitgeleverd hoeft te worden uit eigen magazijn (dus credits en dropshipment orders), direct kunnen worden doorgezet naar de status Invoiced.
Deze instelling kan Sherpaan inregelen. Op het moment dat je een order opslaat, zal Sherpa vragen of deze order direct mag worden door gezet naar Invoiced. Op die manier hoeft deze niet meer ‘onnodig’ door het magazijn verwerkt te worden.


    • Related Articles

    • RMA aanmaken en ontvangen

      Dit artikel legt alles uit omtrent het aanmaken van een RMA (Return Merchandise Authorization)   1. Het verwerken van retouren en manco’s RMA orders zijn orders die te maken hebben met retouren, manco’s en creditfacturen. Een RMA is onder te verdelen ...
    • Sales order deellevering

      Indien u een order ontvangt welke u gedeeltelijk kunt uitleveren, kunt u ervoor zorgen dat de order niet in zijn geheel in backorder blijft staan.Hiervoor dient u de order te openen. Sherpa markeert de orderregel(s) met een zwarte stip als deze niet ...
    • Backorder mailer starten na invoice mail indien automatische backorders

      Je wil de klanten informeren over hun bestelling als er backorders zijn. Default gebeurt dat door een mail te sturen aan het eind van de werkdag waarop de invoice wordt gestuurd. Klanten kunnen daardoor in verwarring komen, omdat ze slechts een ...