Import custom fields bij items

Let op! Een custom field dat je zelf bedenkt, wordt wel opgeslagen bij het item, maar nergens getoond of gebruikt in Sherpa. Om dat te realiseren zul je een stukje maatwerk moeten aanvragen.

Bij items kun je custom fields vastleggen, maar het wijzigen kan een tijdrovend karwei worden als je item voor item moet bijwerken.

Welke custom fields kun je importeren?

Bij de import van custom fields wordt automatisch een conversie scherm getoond waarin alleen aanwezige custom fields kunnen worden geselecteerd.
De velden CheckOrderReminderText en PurchaseReceiptReminderText worden in Sherpa gebruikt bij het ontvangen of verpakken van items.
Maar als je deze velden niet aan 1 item hebt toegevoegd, dan zullen ze niet verschijnen in de interface.

Voeg nu 1 of meerdere custom fields toe en zet er een waarde in:

Kijken welke custom fields al gevuld zijn.

Menu Report > Items > All items
Selecteer Item custom data

En je krijgt een Excel met alle items en de waarde voor alle custom fields.
Ook items waar bij geen waarde is ingevuld staan in de lijst en zijn eenvoudig met een filter te selecteren.
Deze items kun je dan heel gericht voor een specifiek custom field bijwerken in de upload.

Het bijwerken van custom fields met een upload.

Maak een Excel met de volgende indeling:

Menu Import/Export > Import > Item custom fields
De Excel sheet dient tenminste een kolom te hebben met daarin een unieke ItemCode.

Map de kolommen naar de corresponderende custom fields:

Druk op Import en dan volgt nog een controle scherm:

Druk op Save en controleer indien gewenst: