Import items vanuit Excel

Import items is een import functie die items vanuit een Excel sheet kan importeren.
De Excel sheet dient tenminste een kolom te hebben met daarin een unieke ItemCode
U kunt de volgende velden bijwerken/importeren:

• Cost price
    • Price
    • Location
    • Backup location
    • Minimum stock
    • Maximum stock
    • Overwrite stock
    • Stock change

opmerking: de namen van de kolommen in de excel sheet hoeven niet identiek aan genoemde namen te zijn

U kunt gebruik maken van de rapportage functie Reports > Items > All Items.
Optioneel kunt u meenemen in het rapport: “item supplier data” of “item custom fields” door het aanvinken van uw keuze in onderstaand scherm:

1. Als de Excel sheet met te importeren items gereed is kiest u: Import/Export > Import > Items

2. Sherpa opent de import wizzard en vraagt of de eerste rij van uw Excel sheet de kolom namen bevat en een kolom heeft met een ItemCode. Klik op Continue om door te gaan als dit het geval is.

3.  Selecteer de naam van de sheet waarop de te importeren Items zich bevinden. Als voorbeeld:

4. Selecteer welke velden in Sherpa overeenkomen met de kolomnamen in uw Sheet
(indien u niet uw kolomnamen ziet controleert u dan of de kolomnamen zich op de rij '1' van uw sheet bevinden.) De volgende velden zijn verplicht:

• Itemcode
  • Itemtype (Stock, Assembly, Text)
  • Description
  • BrandGroup
  • Brand
  • VatCode

5. Als alle verplichte en gewenste kolommen zijn gematcht kiest u: Import
afhankelijk van het aantal te importeren Items kan het even duren voordat Sherpa het onderstaand formulier toont.

6. Let Op ! Voordat u op Save klikt dient u na te kijken of Sherpa de door u geselecteerd kolommen en data goed heeft geïnterpreteerd bij 'Changes'.
Als de data in order is kiest u: Save
Is de data niet juist geïnterpreteerd kiest u: Cancel

7. Sherpa toont een voortgang indicator tijdens het verwerken van de import.
Als de import gereed is verdwijnt de voortgang indicator en is de Import afgerond.

(als u een klein import bestand hebt kan het zijn dat Sherpa zo snel is met importeren dat de voortgang indicator niet eens zichtbaar wordt)

Import assembly

Een assembly kan ook worden geïmporteerd tot een maximum van 5 componenten.

Denk er aan dat een aantal velden verplicht zijn voor nieuwe items.

Het resultaat staat in Sherpa.