Import supplier items vanuit Excel

Import item supplier is een import functie die supplier items vanuit een Excel sheet kan importeren.
De Excel sheet dient tenminste de volgende 3 kolommen met data te bevatten:
• ItemCode
• SupplierCode
• Supplier ItemCode                                                                                                                                                                                                                                                                                                                opm: de namen van de kolommen in de Excel sheet hoeven niet identiek aan genoemde namen te zijn

U kunt de volgende velden bijwerken/importeren:
• Supplier Description
• Supplier Price
• Supplier Item VAT code
• Supplier Stock
• Is preferred supplier
• Dropship

opm: de namen van de kolommen in de Excel sheet hoeven niet identiek aan genoemde namen te zijn, er wordt u gevraagd welk veld met welke kolom overeenkomt.

U kunt gebruik maken van de rapportage functie Import/Export > Export > Item Suppliers.
Dit rapport kan dienen als uitgangspunt van uw aanpassingen en/of toevoegingen die u later weer kunt importeren.

Als de Excel sheet met te importeren items gereed is kiest u: Import/Export > Import > Item Suppliers

Sherpa opent de import wizzard en vraagt of de eerste rij van uw Excel sheet de kolom namen bevat en een kolom heeft met een ItemCode.
Kies: Continue
Selecteer de Excel sheet met de te importeren Items.
Selecteer de naam van de sheet waarop de de te importeren Items zich bevinden.

Selecteer welke velden in Sherpa overeenkomen met de kolomnamen in uw Sheet
(indien u niet uw kolomnamen ziet controleert u dan of de kolomnamen zich op de rij '1' van uw sheet bevinden.)

De vet gedrukte velden zijn verplicht om te koppelen, de overige velden zijn optioneel, zo hoeft u niet verplicht alle waarden bij te werken.

De waarden voor de velden "Is Prefered Supplier" en "Dropship" dienen met een 1 (waar) of 0 (niet waar) te worden aangegeven.

De velden

Als alle verplichte en gewenste kolommen zijn gematcht kiest u: Import
afhankelijk van het aantal te importeren Items kan het even duren voordat Sherpa het onderstaand formulier toont.

Let Op ! Voordat u op Save klikt dient u na te kijken of Sherpa de door u geselecteerd kolommen en data goed heeft geïnterpreteerd.
Als de data in order is kiest u: Save
Is de data niet juist geïnterpreteerd kiest u: Cancel

Sherpa toont een voortgang indicator tijdens het verwerken van de import.
Als de import gereed is verdwijnt de voortgang indicator en is de Import afgerond.

(als u een klein import bestand hebt kan het zijn dat Sherpa zo snel is met importeren dat de voortgang indicator niet eens zichtbaar wordt)