Een supplier deactiveren/activeren

Deactiveren/verwijderen

Als u een supplier wenst te verwijderen dan is dit mogelijk door de te verwijderen te openen

1. Kies: Delete

2. U wordt gevraagd of u het zeker weet.

3. Indien u kiest voor Ja/Yes zal de supplier verwijderd worden.

Let op: indien u in het verleden bestellingen heeft gedaan bij deze supplier waardoor er
Purchase, Bills, Payments, Dropshipments, Mail, etc. aan de supplier is/zijn gekoppeld, dan zal de supplier niet daadwerkelijk worden verwijderd maar gedeactiveerd, en hierdoor wel zichtbaar zijn in het overzicht met suppliers en ook te openen zijn om zo de historie van deze supplier in te kunnen zien. Je zult dan na het drukken van Ja/Yes deze melding krijgen als dit het geval is:

Heeft de supplier geen gerelateerde gegevens zoals hierboven vermeld zal deze definitief verwijderd worden en niet meer zichtbaar zijn in de supplier-lijst of getoond worden bij enig zoekresultaat. De gebruikte supplier code is weer beschikbaar.

Activeren

Wanneer u een gedeactiveerde supplier weer actief wilt maken kan dit gedaan worden door de volgende stappen te volgen.

1. Ga naar Suppliers en zoek op Inactive suppliers door middel van het drop down menu.

2. Klik met de rechter muisknop op de supplier die weer op actief gezet moet worden.

3. Druk op Ja/Yes om de supplier weer te activeren.