Voorraad op 0 zetten

Om de voorraad op 0 te zetten in Sherpa kun je de volgende stappen volgen in dit artikel. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen voor een telling. Zorg er voor dat er geen picklist printed orders zijn, dit zorgt er voor dat de items gereserveerd zijn en dan zal dit niet werken. Allereerst dient er een export te gebeuren met alle items in een Excel bestand waar ook de stock op te vinden is. Hier kan je Reports -> Items -> Locations voor gebruiken. Of, wanneer je een grote groep items op 0 wilt zetten een excel bestand met deze items er op

Voeg vervolgens een kolom toe in Excel door rechtermuisknop te drukken op het kolom ( in dit voorbeeld op kolom E) en dan invoegen

Er word nu een lege kolom aangemaakt, in dit geval naast kolom E (Quantity).

Zet hier vervolgens "Overwrite stock" neer

Zet vervolgens in alle cellen in dit kolom 0 neer. Dit kan je het snelste doen door CTRL in te drukken en dan dubbelklik op het vierkantje . Dit kan als 0.00 weergeven worden. Verander dan bij het menu getal de waarde naar Standaard in het drop down menu boven in het scherm.

Wanneer je bij alle Overwrite stock 0 hebt ingevoerd sla je het bestand op als Excel-Werkmap , dit bestand gaan we gebruiken voor een import waardoor de stock overschreven gaat worden naar 0.

Ga vervolgens in Sherpa naar Import/Export -> Import -> Stock en klik op Continue

Selecteer nu het Excel bestand met de Overwrite stock die je net hebt gemaakt en klik op Openen.

Selecteer nu de juiste sheet en klik op next

Vul vervolgens met behulp van de drop down menus de juiste Sherpa fields in bij Selected field in excel sheet en klik op import

Nu krijg je alle Changes te zien. In mijn voorbeeld zijn dit 5 items. Druk op Save om de changes te accepteren. Nu zijn alle items voorzien van een stock van 0

Als voorbeeld: Item 226bw in ons voorbeeld:

Voor de import: Stock 102

Na deze import: Stock 0